top of page

Jak vznikl MedicPort

Aktualizováno: 16. 4.

Na počátku byl povzdech kolegy na jedné z porad, jenž bydlí na malém městě a již třetí den nestihl vyzvednout recept v lékárně, která zavírá v 16 hodin. Protože se v OVISION Group dlouhodobě zabýváme automatizací procesů a robotizací, řekli jsme si, že zjistíme více, zda by bylo možné provozovat automatizovanou lékárnu, obdobně jako bezobslužné prodejny potravin v malých obcích.


Stručná odpověď byla "v ČR to nejde, protože legislativa." Téma nám přišlo nicméně natolik zajímavé, že jsme vytvořili tým složený z techniků, právníků, lékárníků, specialistů na logistiku a dalších.


V každé zemi EU je v této oblasti situace odlišná, neexistuje jednotná legislativa. Někde je možný zásilkový prodej léků na recept, jinde ne apod.


Dalším krokem bylo zmapování stávajících řešení a zjištění, že podobný výrobek nikdo v EU ani vzdálenějším zahraničí nenabízí.


Rozhodli jsme se tak založit klasický projekt a sestavit projektový tým, který navrhne technické řešení a stanoví ekonomiku pro potenciální kupce - návratnost řešení.



bottom of page